Lame Sonore met Klankkast en Statief.

Lame Sonore met Klankkast en Statief. 19 Mei 2017

Lame Sonore “Classique”

 Hier is hij dan, de Lame Sonore “Classique”, de Lame Sonore met klankkast en statief. Na twee jaar van hard werken, intensief onderzoek, bouwen, ontwikkeling van methodiek, oefenen en “klankborden” is dit prachtige en unieke muziekinstrument ontstaan. De klank van de “zingende zaag” raakte mij een aantal jaren geleden, niet wetende dat dit zou leiden tot mijn levenswerk, de Lame Sonore “Classique”. Dit was mij niet gelukt zonder de hulp van Fons van der Meulen en Henk Dirks, houtbewerkers/meubelmakers. Mijn muzikale vriendin en begeleidster pianiste Nanke Flach ondersteunde mij met haar eeuwige geduld bij dit speciale project.Maar ook de componisten Hans Bakker en Tjalling Wijnstra droegen hun steentje bij door het schrijven van composities, speciaal voor de Lame Sonore “Classique”.Dank daarvoor!

Op 19 mei 2017 werd de definitieve versie van het instrument officieel door Fons aan mij overgedragen. ’s Avonds hebben belangstellenden het try-out concert bezocht. In bijgaande foto-impressie van het instrument hoort u korte fragmenten van de eerste klanken die ik maakte op de lame sonore “ Classique”.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fannette.scholten.18%2Fvideos%2F1934510546793161%2F&show_text=0&width=560

Gespeeld zijn: Song of the Birds, een lied van Rachmaninov; Angelo van Tjalling Wijnstra, Miniature van Hans Bakker en Gymnopedie van Satie

Nanke Flach en ik zijn bezig met de voorbereidingen van een CD, die hopelijk nog dit jaar verschijnt. Hierop zullen o.a. de voor ons geschreven composities te horen zijn.

Aanstaande zondag 28 mei 2017 zullen Nanke en ik twee composities, geschreven voor lame sonore en piano door Hans Bakker en Tjalling Wijnstra, ten gehore brengen op de Somextro bijeenkomst in Den Haag.