Orkest-werkzaamheden

Als freelance musicus ben ik op dit moment werkzaam bij het NNO ( Noord Nederlands Orkest),

het Noordpool Orkest, en al vanaf de oprichting in 1986 ben ik solocelliste van het NPhO (Nieuw Philharmonisch Orkest).

Mijn kennis van het orkestrepertoire uit de Barokke, Klassieke en Romantische periode en van het hedendaagse Moderne orkestrepertoire, is na meer dan 25 jaar orkestervaring zeer uitgebreid. O.l.v.dirigenten als Jaap van Zweden, Viktor Liberman, Hans Vonk, David Porcelein, Jean Fournet en Stefan Asbury heb ik veel kennis ten aanzien van het orkestspel mogen opdoen.

Hoogtepunt van mijn orkestervaringen, was het mogen meespelen met het Orkest van het Oosten tijdens de Amerika Tournee waarbij we o.a. speelden in de Carnegie Hall te New York en de Boston Symphonie Hall.

Het spelen van de continuo’s bij de Mattheus-en JohannesPassion van Bach is één van mijn passies. In 2013 mocht ik de continuobegeleiding spelen van de Mattheus Passion , uitgevoerd in het Concertgebouw van Amsterdam.

Niet alleen op het gebied van klassieke muziek maar ook in de lichte muziek heb ik ruime ervaring.

Sinds de oprichting in 2009 ben ik vaste celliste bij het Noordpool Orkest o.l.v. Reinout Douma.

Mijn akoestische cello Gebouwd door Serge Stam in 1984 te Utrecht.

Mijn akoestische cello
Gebouwd door Serge Stam in 1984 te Utrecht.

Nieuwe aanwinst Elektrische cello, merk Yamaha.

Nieuwe aanwinst
Elektrische cello,
merk Yamaha.

Kamermuziek-werkzaamheden

Samen met pianiste Nanke Flach vorm ik sinds een aantal jaren een vast duo.

We geven concerten met als thema: “een ongewoon concert”.

Naast muziek voor cello en piano met o.a. klassieke werken van Brahms, Grieg, Saint Saëns, Tchaikovsky, Bloch en Bruch spelen we ook muziek voor lame sonore (zingende zaag) en piano.

Lees verder bij : Lame Sonore

 

Lespraktijk: speerpunten bij het lesgeven

In Groningen en Leeuwarden (elke maandag) geef ik cello-en ensemblelessen aan cellisten van alle leeftijden en niveaus.

In de lessen besteed ik aandacht aan alle aspecten die nodig zijn voor het ontwikkelen van een goede speeltechniek op de cello. Ik ga niet uit van één methode maar maak n.a.v. het muzikale niveau van de leerling, zijn of haar leeftijd en de muzikale wensen, een passend methodisch lesprogramma.

Vanaf les één is er, naast het aanleren van een zo ontspannen en natuurlijk mogelijke speelhouding, ook veel aandacht voor het samenspelen. Het doel is om zoveel mogelijk samenspeelervaring op te doen in de lessen om b.v. vanuit de lessen makkelijk te kunnen doorstromen naar een orkest of ensemble.

Op aanvraag is het mogelijk om ensemblelessen te volgen. Regelmatig komen strijktrio’s, strijkkwartetten en duo’s cello/piano bij mij langs voor een ensembleles. In overleg is het ook mogelijk om op een repetitie-locatie af te spreken.

Vul voor meer informatie over de tarieven van de cellolessen-en ensemblelessen in Groningen en Leeuwarden het Contactformulier in.