logoWelkom Cello en Lame Sonore liefhebbers

Op mijn site kun je alles lezen over mijn werkzaamheden als Celliste,
docerend en uitvoerend en Lame Sonore speler (Zingende Zaag)

De Lame Sonore Classique is een uitvoering van de zingende zaag die is getransformeerd naar een instrument waarmee klassieke muziek kan worden gespeeld.

Daarvoor is er een verbeterd handvat ontwikkeld en is het zaagblad op een klankkast gezet.

Door het geheel op een statief te plaatsen kan er staand mee worden gespeeld wat de beheersing van het instrument vergroot.

Voor dit instrument zijn de houtsoorten Wengé, Riegel-Esdoorn en Fichte gebruikt.

Het handvat, klankkast en statief zijn gemaakt door Fons van de Meulen m.m.v. Henk Dirks.

Nieuws

La Lame Sonore “Classique”

Afgelopen zondag 28 mei met veel plezier voor het eerst gespeeld op de lame sonore “Classique” met klankkast en statief, gemaakt door Fons van der Meulen, op de Somextro bijeenkomst in Den Haag. Nanke Flach en ik brachten 2 Nederlandse composities van Hans Bakker en Tjalling Wijnstra ten gehore. Zie voor foto’s van de Lame Sonore “Classique” verder dit bericht

Mariken in de Tuin der Lusten, Opera2day, Podium Witteman, AskoSchönberg

Podium Witteman. Mariken in de Tuin der Lusten . Componiste Calliope Tsoupaki en Hannah Hoekstra vertellen over de opera.Uitvoerenden zijn Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, het in middeleeuwse muziek gespecialiseerde Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam. Zij staan onder muzikale leiding van dirigent Hernán Schvartzman. Lees verder

Tournee door de VS Mei 2015

Nanke Flach en ik zijn uitgenodigd voor een tournee door de VS, als onderdeel van de concertreeks door prijswinnaars van de Ibla Grand Prize 2014! De tournee begint op 30 april en zal bestaan uit diverse concerten in Virginia, Arkansas en New York, waaronder een concert in de beroemde Carnegie Hall ! We zullen tijdens de tournee muziek spelen voor Lame Sonore en piano.

Voor een overzicht van de concerten tijdens de tournee, zie hier.

Spiegelzaal Concertgebouw Amsterdam

Op zondag 1 februari, waren Nanke en ik te gast in het Radio 4 programma Spiegelzaal, live uitgezonden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De uitzending is terug te luisteren via de site van Radio4 Spiegelzaal, klik voor de link op de foto boven dit bericht!